London family home refresh

James and Kate contacted me to help refresh their ground floor London home.   The living room is a long rectangle in two distinct areas.  The upper end with a sofa, TV, media area and great built in bookshelf.  But the lower end of the room, overlooking the garden, did not have a sense of purpose or function as all of the family activity, reading, listening to music, TV watching took place in the top end.  Time to review, zone and balance all the space, to define flexibility and function.  

I took inspiration from the colours and items in the living room.  An original 1970s lamp and a favourite print of Kates with deep orange and green elements, a mid-century sideboard and  large green plants gave the space a 70s vibe.  Geometric wallpaper on the long wall and colour blocking two walls at either end pulled the two areas together.  Re-siting the TV and the sofa to the lower end leaving the top area for reading and listening to music created a better flow as well as a better redistribution of space allowing more flexibility for the various activities.  

contact 
Me
07720 651967
info@anniewebb
interiors.com