Playroom and living area .jpeg

London Family Victorian Terrace

It was a real pleasure to work with Annie and we are delighted with the results. Living in our house for 5 years, with a disparate range of furniture, art and fixtures, we wanted something more cohesive and vibrant; ideas that feel part of our aesthetic .  Also retain existing furniture but add key pieces. I don’t mind saying that it was not an easy brief! Annie and Chris were very professional and charming; we had discussed our project with a couple of ‘traditional’ interior designers beforehand, but both cost and that so much relied upon their intuition and mood-boards meant that to go down that route requires both significant outlay and a certain leap of faith. The fact we’ve been able to see our house in ‘virtual’ form with all fittings, paint, paper, lighting and furniture means we never needed to imagine the finished result, we can actually see it. That is a winning proposition and we can now embark on our project and employ contractors with a clear picture for both us and they to work to. Annie was very patient and readily took our advice on board.  We went through a few iterations before landing on exactly what we wanted, even down to moving the odd piece of furniture between the rooms to see how it might look which was extremely helpful. Some areas of the brief were quite challenging, particularly as we wanted our front double-reception to operate as a snug, seating area and playroom all in one. The results are superb and I wouldn’t hesitate to recommend Annie; we’re very pleased we chose her and went down the remote/virtual interior design route.
Eleanor.JPG

Eleanor Kaye

London N13

See all the possibilities from every angle,
furniture, decor, lighting, accessories

Victorian style with
simple contemporary

Eleanor and Simon are very busy WFH parents looking after their two little kids in a spacious Victorian London home. A new extension return and back elevation had just been completed giving the house a new dimension with a great kitchen/diner and garden room, but the rest of the home needed to catch up.  They found me to help visualise tying in the rest of the house.  With original Victorian features, the house has a sense of grandeur which still needed to be highlighted, as well as creating a playful contemporary style with a light touch.  Find the sweet spot between old and new!

Simon and Eleanor front room 3_edited.jpg
Simon and Eleanor front room.jpeg

While the kids are little the front room will be designed as a playroom with low shelving units underneath the front bay window for the children's toys and books.  On the other side of the fireplace a bespoke bookcase cleverly hides the TV and Eleanor and Simon were keen to get cohesion between the two areas, aligning the play area with the TV area.  A colour scheme is a great way to do this and we linked a playful safari wallpaper with burnt orange paint behind the sofa to make a cosy sitting area.  The house still has Victorian heritage, but with a fresh, playful  makeover.  The artwork is the couple's own collection.